(Ne)užsakyta apžvalga: apie vyną

Kiekvienas, bent kažkiek labiau prakutęs, blogeris anksčiau ar vėliau tampa Apžvalgininku.

Tuomet gauna nemokamo maisto ir aprašo savo liežuvyje esančių skonio receptorių siunčiamų signalų sukeltas chemines reakcijas vienoje ar kitoje savo smegenų dalyje. Jei trumpiau – dalinasi savo nuomone.

Apie patiekalą, apie restorano sienų spalvas. Parašo ar kėdė minkšta ar kieta. Ar maloniai šypsojosi padavėja. Kaip tame posakyje: ką matau, tą dainuoju.

Dar galima aprašinėti automobilius, madas, keliones, viešbučius, kino filmus, spektaklius, prekybos centrus, reklamas, politikus na ir taip toliau. Dar galima aprašinėti savo emocijas (aišku jei jūs manote, kad jos priklauso jums).

Blogerio pasiekimų viršūnė – tai kai jį pasamdo kokia nors korporacija, spec. tarnyba, ar politikas tam, kad jis ir toliau apsimesdamas blogeriu profesionaliai infiltruotų reikiamą informaciją į interneto laisvuosius medžioklės plotus.

Juk jau prieš kelis metus visokie marketingistai šaukte šaukė, kad tradicinė medicina, tfu, norėjau pasakyti – tradicinis marketingas, nueina į antrą planą, o klientų pasirinkimą dabar nulemia kitų vartotojų to produkto apžvalgos ir atsiliepimai. Todėl vietoj tradicinio video klipo apie laimingus hipotetinius vartotojus apsivalgiusius jogurto ir išsiplovusius savo kelnes su geru muilu – reikia turėti armiją visokiausio plauko grafomanų, kurie dirbtų visais frontais.

Rašytų nepriklausomas apžvalgas, po to patys jas komentuotų, na ir taip toliau. Ypač populiaru visokio plauko spec. tarnyboms naudoti komentarus, kaip visuomenės nuomonės formavimo įrankį. Pastaruoju metu, pastebėjau, kad CCCP agentūros pristigo darbuotojų, todėl nesikuklindamos rašo komentarus rusiškai po lietuviškais straipsniais.

Na, dar visai ne pro šalį susukti kokį nors virusinį klipuką (neva tai nepriklausomo kūrėjo) ir įkrauti į jutubą. Žinant, kad kasdien šimtai milijonų vartotojų žaidžia jutubo ruletę – rezultatas garantuotas. Jutubo ruletė, tai vieno video peržiūrėjimas ir paspaudimas ant pirmo pasitaikiusio susijusio video ir taip toliau iki kol ateis pietų pertrauka.

To pasekoje video „TU DAR NESI TO MATĘS NIEKADA GYVENIME. PAŽIŪRĖK IR PATS ĮSITIKINSI“ kuriame vaizduojama katė nukrentanti nuo stalo, surenka 10 milijonų peržiūrų. Video trunka 30 sekundžių (p.s. katė ruošiasi šokti 29 sekundes). Taigi, kažkoks veikėjas, įkraudamas tą video, vėjais paleido tris tūkstančius keturis šimtus septyniasdešimt dvi žmonijos dienas.

Tai va, kuom aš blogesnis?

Šiandien ir aš rašysiu apžvalgą.

Apie vyną.

Nes man trūksta fantazijos išsirinkti ką nors kitką. Nu ir dar be to vynu domisi turtingesnis target group, o tai bus naudinga pardavinėjant liemenėles su džokerio logotipu.

Apie vyną aš žinau šį bei tą.

Buvo atliekamas toks štai tyrimas. Buvo surinkti visokiausieji vyno žinovai.

Nežinantiems pasakysiu, kad vyno žinovas yra gana svarbi pozicija šiuolaikinės civilizacijos panteone – tai žmogus ant tiek gerai išlavintais skonio receptoriais, kad gali atskirti vyną kuris buvo raugintas (turiu nedidelį įtarimą, kad žodis raugintas ne visai tinkamas kalbant apie vyną, na bet jūs supratot ką norėjau pasakyt?) statinėje, kuri prieš tai 3 metus stovėjo šalia traktoriaus.

Tai va, tas žmogus, vien paragavęs vyno, gali pasakyti kokio modelio tas traktorius buvo. Ar MTZ, ar John Deer ar gal kombainas Niva. Negana to, jis dar gali pasakyti, kokiu dyzelinu tas traktorius varomas, ar baltarusišku kontrabandiniu ar iš Lukoilo.

Taigi, buvo surinkti vyno žinovai, jiems užrišo akis, prie galvų prijungė įmantrius prietaisus, matuojančius smegenų reakciją. Tuomet davė ragauti vyno, prieš tai pasakę jo kainą.

Vyno žinovų smegenys skaniausiu pripažino tą vyną, kuris buvo brangiausias. Vidutiniu – vidutinio brangumo. Neskaniausiu – pigiausią.

Visi vyno žinovai ragavo tą patį, pigų vyną.

Še tau boba ir devintinės.

 


Share
Įrašas paskelbtas temoje Rašliava. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

1 komentaras

  1. Lauris sakė:

    Aš tau liemenėlių parūpinsiu. 🙂
    KOkius 33 000. Bet džokerį pats prilipinsi ok?

Komentavimo galimybė išjungta.