Tu tik neatsipalaiduok!

Aš labai tikiuosi, kad šį įrašą tu skaitai ne darbo metu.

Jo jo, aš su tavim kalbu. Neapsimesk, kad rimtu veidu kažką dirbi žiūrėdamas į kompiuterio ekraną. Bent jau rankos nuo pelės nenuimk.

Geriau skaityk oro uoste tarp dviejų komandiruočių (su sąlyga, kad jau atsakei visus el. pašto laiškus ir po du kartus apėjai visus duty-free ir nupirkai vieną puoduką su šalies žemėlapiu).

Arba valgydamas trintų kalafiorų sriubą iš verslo pietų meniu.

O gal žiūrėdamas žinias apie tai, kad prognozuota infliacija Lietuvoje pavirto į defliaciją realybėje ir analitikai rimtais veidais apsimetę kad čia ne jie neatspėjo, aiškina kodėl taip atsitiko.

O gal stovėdamas company car‘u kamštyje Konstitucijos prospekte.

Darbo metu reikia dirbti. Nes juk pasaulis pavojuje.

Link Žemės artėja kažkokia kometa, kuri taps šviesiausiu dangaus kūnu, šviesesniu nei Mėnulio pilnatis. Nieko sau vaizdelis turėtų būti. Jau dabar, pilnaties pasekoje, jautresnės sielos personos imasi visokios veiklos, sudarinėja nominacijas, sąrašus ir t.t. O jei dar kometa ir pilnatis?

Nenuobodžiausim vienok.

Bet tuščia jos, tos kometos. Atskris ir nuskris. O pelno, investicijų grąžos, geresnio gyvenimo ir didesnio televizoriaus vis tiek norėsis. O kaip tu ją užtikrinsi jei dabar nedirbi, o skaitai kažkokias beprasmybes? Dar netyčia atsipalaiduosi, kas tada?

Didžiausia klaida, kurią gali padaryti darbuotojas, tai parodyti savo vadovui, kad jis (darbuotojas) mano, kad jis jau įvykdė (o, gal, apsaugok dieve, viršijo), tai ko iš jo buvo tikimasi.

Žmonės, būkit supratingesni. Vadovo gyvenimas ir taip sunkus – juk jis privalo viską priimti rimtai. O jūs dar lendat jam į akis su savo atsipalaidavimu.

Ar jūs kada nors skaitėte kokio nors aukšto vadovų vadovo Naujametinį laišką kokios nors didelės tarptautinės korporacijos darbuotojams, kuris skambėtų taip:

„Mieli kolegos,

Šie metai mūsų korporacijai buvo išskirtinai lengvi. Klientai mielai pirko mūsų produktus, nes mes tris kartus pagerinome kokybę ir du kartus sumažinome kainas. Šalių, kuriose mes dirbame, Vyriausybės priiminėjo mums palankius sprendimus, kai kur netgi buvome atleisti nuo mokesčių. Pardavėjų grandis daug darbo neturėjo, nes dalį prekybos vykdėme internete, todėl sutrumpinome darbo savaitę iki trijų dienų, likusias dvi dienas darbuotojai galėjo skirti savo pomėgiams, kuriuos dalinai finansavome iš įmonės lėšų.

Tikime, kad kiti metai bus dar lengvesni, mūsų akcininkai nusprendė, kad paskutinių 10 metų laikotarpiu uždirbtų lėšų jiems, jų vaikams, anūkams ir meilužėms pakanka, todėl ateinančiais metais mes planuojame uždirbti 3 kartus mažiau nei šiemet. Na, bet jei atsitiktinai pavyks uždirbti daugiau nei planuota – pajamų perviršį skirsime vienos iš Graikijos salų įsigijimui – ten norėtumėm mokymų centrą savo darbuotojams, kuriame jie galėtų užsiimti savęs pažinimu ir deginimusi topless.

Linkiu jums kuo geriausių 2013 metų, ta proga kiekvienam skiriu 10.000 EUR premiją.

Visados Jūsų,

Vadovų vadovų vadovas“

Neteko tokio skaityti?

Man irgi ne.

Bet užtat teko daug skaityti maždaug tokių:

„Praėję metai mums buvo sunkiausi iš visų iki šiol buvusių, ekonomika smuko, konkurentai agresyvėjo, Vyriausybės naglėjo, profsąjungos išpuiko. Dalis įmonės padalinių dirbo pakenčiamai, bet ne visi. Nepaisant visų sunkumų – neatsipalaidavom, kovėmės kaip galėjom, dirbom dieną naktį ir net per Sekmines. Kiti metai bus dar sunkesni nei šie. Ekonomika smuks, konkurentai agresyvės, Vyriausybės naglės, profsąjungos išpuiks. Todėl reikės dar labiau neatsipalaiduoti, dirbti dieną naktį, per Sekmines ir net per Žolines.

Na bet kadangi artėja Kalėdos, tai sveikinu.

Pabūkit per šventes su giminėm, nes po to ilgai jų nematysit.

Vadoviausias vadovas.“

Pamenat Šimašiaus Teisingumo ministerijos veiklos ataskaitą?

Gero Ministro veiklos ataskaita (stipriai kitaip)

Žmonėms plaukai pasišiaušė. Ar jie apskritai kažką dirbo toje Ministerijoje?

Nei vieno rimto ataskaitos puslapio. Ir Ministras kažkoks atsipalaidavęs.

Tai va, Gerb. Remigijau, kai būsit Prezidentu ar bent jau Premjeru (trumpam visi užsimerkim ir nusiųskim į Visatos erdves palinkėjimą, kad taip ir atsitiktų) – savo darbų ataskaitą prašome parengti juodu ant balto, lentelių ir plain teksto pavidalu ir pageidautina išspausdinkite išleidę viena išskirtinį Valstybės Žinių numerį.

Na kaip, suvalgei sriubą?

Na tuomet marš atgal į darbą.

Pakeliui sugauk tris snaiges. Liežuviu. Bet tik tris.

Kad per daug neatsipalaiduotum.


Share
Įrašas paskelbtas temoje Rašliava. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

2 komentarai

  1. Prunkštautojas sakė:

    Ech… Būna toks perdimas žarnų viduje, kai dujos iš vienos raukšlės nueina į kitą.

    Tai aš taip prunkštauju kai skaitau kokius nors aukštų vadovų palinkėjimus.

  2. galibuti sakė:

    Sekminės yra geriausia.

Komentavimo galimybė išjungta.